Sommar



Man vet att sommaren är här när getingarna börjar flyga in genom balkongdörren.  Jävla djur! Tur att man har rosa fluff-tofflor som är perfekta getingsmördarvapen.

Den här förbenade förkylningen visar inga som helst tecken på att avta än så länge, men jag har ännu inte varit så pass borta att jag behövt bli sängliggande.

Så snart jag kan andas ordentligt ska jag banne mig ta vara på vädret och se till att komma ut och spela sommarspel. Brännboll någon?

Dagens låttips på Spotify: Kenny Rogers – The Gambler
_______________________________________________________________

Le förkylning3000



Riva badrum, lektion 1. Kakel är vasst.
Har man inga plåster till hands så får man improvisera - "gultejp" och lite ihoprullat toalettpapper gjorde susen. Den här gången behövde jag i alla fall inte sy!

Vet inte om det är att jag börjar bli gammal, eller om det är något annat men fyra dagars (förhållandevis milt) lanande lyckades fullkomligt ta kol på mitt immunförsvar, för sådär lagom till att det var läge att packa ihop datorn och röra sig hemåt så fick jag den där speciella känslan av att ha druckit batterisyra och det utvecklades sedan vidare till en kombination av det och känslan av att ha sniffat upp ändarna av en tops i båda näsborrarna.

Det bästa man kan göra på jobbet när man är förkyld är egentligen inte att stå i betongdamm och riva kakel, för efter två dagar i skiten mår jag inte bättre.. Det jag kan "trösta" mig med är väl att jag har nöjet av att få jobba ensam, så jag slipper använda min bräckliga röst. Och tack vare att det inte är sådär överdrivet komplicerat att applicera bilmaskin mot kakelplattor så kan jag kombinera rivandet med strepsils, ipren och ljudböcker. Tis good.

Dagens låttips på Spotify: Backstreet Boys – Show Me The Meaning...
_______________________________________________________________

Lanfezt





Le LAAAN!

Har suttit till och från på lanparty3000 i en gymnasiematsal sedan onsdag kväll. Lanfabriken som anordnar evenemanget valde den här gången att förlägga tidpunkten så att den sammanföll ganska precis med släppet av Diablo III. Ett spel som världen har väntat på i nästan ett decennium. Härligt.

Resultatet - vi som inte vill spela Diablo får sitta och göra något annat 75% av tiden. Poängen med lan - long gone.

Istället för att spela har jag fått lägga tiden på att hitta på nya ord, framförallt förolämpningar som passar sig när man drabbas av en fragsteal eller teamkill. Den personliga favoriten just nu är "Ditt jävla böldfärs"

Håll till godo!

Dagens låttips på Spotify: Seether – Country Song

_______________________________________________________________

SUTTONE MAJ



Heja Norge!

Idag blev jag varse att det blir långhelg på riktigt för min del och det firas med lanfest. Det visar sig hur det kommer att urarta sig, men jag har ett gäng vilda idéer för att eventuellt pigga upp stämningen lite grand.

Planen är att antingen köpa ett gäng norska flaggor och lite konfetti och dra igång nån högtalare med norges nationalsång på högsta volym - eller att fira kristi himmelfärd med rödvin och oblater till alla lanare har uppnått rätt ålder. Det svåra kommer bli att få tag på en präst-rock och hitta nån schysst vers som man man kan få glinen att repetera. Helst nåt om att stena den som jobbar på sabbaten eller nåt sånt.. Religion.. hehehh

Annat som kanske kan vara intressant är att undertecknad kommer bli av med Pärlan, bilen alltså. Världens bästa. Får bli nåt billigare istället, pappa tycker Diesel-automat. Jag tycker sportbil - vi får se vad det blir.

Dagens låttips på Spotify: Sabaton – Carolus Rex - Swedish Version

_______________________________________________________________

Jubileum



Två år som snickare idag! Insåg det när jag stod och inspekterade frukten från två dagars arbete.

Man kan helt klart säga att det går framåt och det känns grymt bra!

Dessvärre är jag väldigt låg just nu, så det blir inte mycket mer innehåll än så. Ta hand om er, tills nästa gång <3


Dagens låttips på Spotify: Den svenska björnstammen – Svalkar vinden

_______________________________________________________________

Recension: The Grey



Tjuhu.

Shit, onsdag redan. Dessvärre onsdagen den 9e och det börjar redan bli eko-miljö på kontot. Antar att det lätt blir så när man känner sig tvingad att hålla sig sysselsatt för att inte braka ihop, och när energin till att laga mat ligger på omkring 0% blir det inte direkt lättare att hålla fast i pengarna.. Tur att man har en familj som mer än gärna(?) har mig över på matbesök!

Om ni vill ha motsatsen till ett filmtips så kan jag inte rekommendera filmen "The Grey", trots att Liam Neeson spelar huvudroll. Filmen verkar sanslöst manligt ball från början i en arktisk miljö där ett gäng oljeplattforms-arbetare och jägaren Liam Neeson är med om en flygplanskrasch och tvingas tampas med ett gäng PMS-vargar och kasta sig ut för stup för att "överleva".. Visst, ball story men ni hade lika gärna kunnat ha ett intro, sen klippa till kraschen och därefter fadea till svart och skriva in "AND THEN EVERYBODY DIES" och klippa in eftertexterna.

Jag blir så less på filmer som inte lämnar nåt intryck över huvudtaget efteråt. Bah.

Och juste, det roligaste av allt måste ju vara att Liam i filmen citerar en dikt om och om igen där han säger "Live and die on this day". Och när puckona som designar filmaffischen bestämmer sig för att ha med citatet så kan dom inte ens skriva det rätt! Bra jobbat?

Betyg: 2/5 Kjolar, varav två Kjolar utgörs av det faktum att Liam Neeson har huvudrollen


Dagens låttips på Spotify: Mikael Wiehe – Den jag kunde va
_______________________________________________________________

Fredag



Tjabbalola.

Lustigt hur en dag kan vända. Från brutal apati och bitande kyla till solsken, skämtande och känslan av att ha gjort ett bra jobb. Än så länge verkar det stå 1-1 om det här blir en bra dag eller inte - antar att kvällen får avgöra.

Fick min nya iPhone igår! Hopplöst att man ska behöva sitta i en timme och göra inställningar och sen inse att man inte ens har kommit halvvägs. Har inte ens börjat ge mig på att byta bakgrund, ändra ringsignal eller dylikt, men det kanske är overkill eftersom telefonhelvetet är bundet till tele2 tills det kommer en vettig jailbreak så man kan fulhacka in valfri operatör. Kanske borde ha varit mer fast i min övertygelse att ha tele2 och inte Tre på jobbabbonemanget. Menmen!

För er som undrar så kan jag informera om att aluminium sprider värme tämligen bra efter en omgång med vinkelslipen. Har ett hål i arbetshandsken och i fingret som bevis. Var på väg att göra om samma grej igen med en betongborr, men då hann jag ta bort handen när handsken började ryka så det var väl.. bra?

Kommer göra skitont att spela gitarr i några dagar nu :/

Dagens låttips på Spotify: Fitz and The Tantrums – Don't Gotta Work It Out
_______________________________________________________________

Le Skansen












Idag blev det efter viss övertalning en tripp till skansen och skansenakvariet. Man tänker att "100kr inträde" är ju inte så farligt, men sen inser man att parkering tre timmar kostar 148kr, inträde skansen 100kr och inträde på akvariet ytterligare 100kr.. då blir det genast lite mer kännbart i plånboken..

Men det är ju trots allt inte varje dag man får se björnar som parar sig, klappar boaormar, och får se på surikater som övar på att bli överkörda..

Dagens låttips på Spotify: Jack Moy & Glöden – Hummingbird
_______________________________________________________________

RSS 2.0