PREPOSTERONE



Tjah!

Starkstedt har som bekant börjat styrketräna igen, och äntligen har det blivit dags att putta på ännu lite tyngre vikter. Lustigt egentligen att man kan pressa sig själv till bristningsgränsen med dessa ringar av stål och sen må mentalt bättre. Undrar om vi människor är masochister i grunden.

Tror att jag under 2011 kommer att sätta ett fysiskt hårt diciplin-mål för mig själv, bara för att jävlas.

Har på sista tiden insett att ju mer man pressar sig själv, desto högre ribba sätter man. När jag under sommarhalvåret var som hårdast kunde jag knappt förstå hur man kunde tillåta sig att se ut som.. tyvärr ganska många gör idag. Inte bara för att det förkortar livslängden och kvaddar hälsan, utan för att det uppvisar en sån total brist på självdiciplin och respekt för sin egen kropp.

Efter några månaders I-don't-give-a-fuck-mentalitet tror jag att jag kan förstå det där lite mer.. Lyllos dom som hittat den där gyllene balansen som jag tror krävs för att man ska vara till freds.

Nu ska jag sluta endorfin-svamla. Puss

Dagens låt på Spotify: Shaggy – Angel

_______________________________________________________________

Uhm.. Tyskland!



Skulle gärna skriva ett inlägg, men jag ska till Tyskland imorgon så det går inte.. Skägg.

Nä, ogiltiga ursäkter ftw, men nu till saken! HEJ!

Nu har det varit julafton på taken och endast tomten har varit vaken.. and whatnot. Jag fick en KINECT som är asball och high tech. Dessvärre har tomten inte dykt upp med min bössa än, så det blir eventuellt till att bestraffa UPS-föraren lite smått när han dyker upp.

Egentligen borde jag bege mig ut i kylan och klura ut om det finns några tvätt-tider idag, men motivationen är väl inte på toppnivå idag direkt.

Ganska ond cirkel det där - ledig dag - tid att göra nyttiga saker, men istället sover man länge eller sitter och gör ingenting för att man är otaggad på det som borde göras.

Snedstjärt

Dagens låt på Spotify: A Life Less Ordinary (Need A Little Help)
_______________________________________________________________

Dan före dan



Hej på sig!

Sådär lagom till dan före dan så har jag bestämt mig för att överge årets skit-julkalender på SVT. Visst, nioåringar kanske tycker den är skitkul, men jag ser bara en trasig familj med dryga ungar, ett svart hål till ekonomi och en pappa som tycks gå på speed.. Vad är det för pårökta depparjeppar ni använder som manusförfattare egentligen, SVT?

Från en glad nyhet till en annan - jag känner mig idag tillräckligt o-sjukk för att återuppta min träning, vilket ju har en enorm inverkan på era liv. The butterfly effect, ni vet. Dessutom har min automatkarbin förflyttat sig från Hongkong till Dubai, och ska enligt UPS dyka upp hos mig imorgon. Jomen tjena.

Nu blir det eventuellt en film innan läggdags. Gonatt!

Dagens låt på Spotify: Björn Afzelius – Sång till friheten

_______________________________________________________________

Kärlek & Konsumtion


PPSH-41 beställd


Oj. Första stora impulsköpet på ganska länge. Svårt att låta bli när det är typ 70% rabatt och det är 4 dagar kvar till lön. Pengarna fanns ju i princip på kontot liksom.

Idag har kanske varit en typisk måndag - kan inte riktigt bestämma mig. Är fortfarande sjuk, så det har varit påfrestande med på/avklädningar, bärande, gå ut, gå in, gå ut, bära, såga, skruva osv hela dagen. Menmen, overall har det gått ganska bra.

Ikväll har det hittills blivit köttfärssås och bössmek, men det lutar åt tjugotolv halstabletter och en koll i teknikmagasinetkatalogen för att leta julklappar till de som säger sig inte vilja ha några. Hihihi, så typiskt mig.

HOST HOST HARKEL

ÅRETS låt på Spotify: Joshua Radin – Today <- GALET bra
_______________________________________________________________

Sjukling



Jag blev inte frisk, så nu gör det ont att andas så fort jag kommer utanför porten. Fantastiskt.

Trots det har jag idag promenerat till Täby Centrum och blivit inlåst på solariet. Man blir så fantastiskt jätteglad när man i receptionen möts av en anställd som inte bara fullständigt saknar service mind, men som dessutom inte har den blekaste aning om hur solarierna fungerar.

"Aa, men gå in i tvåan"
*Försöker öppna tvåan, men den är låst*
*Går in i trean*
Trean låses utifrån. Jag är inlåst.

Hade jag varit förlamad och stum så hade jag kanske fått ligga där inne i tre och en halv månad och räddningsteamet hade behövt plocka ut mig med mopp. Lyckligtvis hade jag tillgång till mobil och hitta.se, så geniet i kassan kunde låsa upp.

Nu ska jag.. chillallalalalalaxa

Dagens låt på Spotify: UNKLE – Burn My Shadow
_______________________________________________________________

Julfest & Halsont


 

Nämen hejsan!

Igår var jag på julfest på Bygg & Trä. God julmat, gratis alkohol och lokal underhållning.. om man nu kan kalla en Di Leva-impersonator och en skåning för underhållning.

 

Idag har jag skitont i halsen och återigen "ofrivillig", dvs. betald sovmorgon. Är galet besviken på att jag inte är ute i snöstormen med rinnande näsa och stelfrusna fingrar, eftersom man inte kan ha handskar på sig när man ska greppa småskruv.

Ska försöka bli CP-frisk till ikväll så jag kan leka med Felix och eventuellt få i mig en flaska julöl eller två utan att känna mig som ett PVC-rör som någon försöker dra taggtråd genom.

Nu till jobbet. Puss

Dagens låt på Spotify: Volbeat – Sad Man's Tongue
_______________________________________________________________

Mrawgh




Ok dag på jobbet. Utomhusjobb utan någon som helst vinterjacka kräver att man klär sig som en michellingubbe och det är sådär småbekvämt. Lite träningsvärk och hala takpannor i tillägg så gör man kaos sen.

Men jag är inte bitter.. även om jag fick kämpa lite för att hålla humöret när jag kom hem och för första gången på något halvår bestämde mig för att använda DVD-läsaren i datorn. Tro fan att skiten väljer just idag att kuka ur fullständigt och vägra ge mig tillgång till filerna.. Eller att en avi från radiotjänst dykte upp i brevlådan.. eller att avgiften på lägenheten har ökat.

Skönt att jag slapp åka till Åkersberga 06:30 imorse i alla fall, för att sen inse att jag kunde tagit sovmorgon i två timmar eftersom vi skulle jobba på Lidingö idag i alla fall.. nämen juste.. Jag gjorde ju det.

Man måste känna mig ganska bra för att inte komma hit och frånta mig alla vassa föremål - men jag kan försäkra er kära läsare att jag mår prima, trots.. vad som rent tekniskt är en riktig skitdag.

_______________________________________________________________

Tipmonday


Toppenmåndag!
Idag har varit en fantastisk dag. Inte nog med att arbetsuppgifterna var roliga, det var lussemys på sågen också. Det bjöds på pepparks-solar eller vad det nu är - JIPPIE! Äntligen några som har fattat att man inte kan käka såna där tönt-hjärtan. Och så fanns det helt fantastiska lussebullar.

Alla ni som liksom jag är begåvade med körkort och har vägarna in i Åkersberga från stockholms-hållet kommer dessutom kunna se vår kreation vid sidan av vägen vid EM. Det står COLORAMA på monstret.

Puss

Dagens låt på Spotify: Lady Gaga – Christmas Tree
_______________________________________________________________

Tunggung


 

Raubtier - Världsherravälde

 

Jag måste se Raubtier live innan jag dör. Ett potentiellt mål inför 2011.
_______________________________________________________________

CP-tvål



Blir lika överraskad varje gång jag går in i badrummet och inser att mina och tvålens åsikter kring realistisk tyngdpunkt och gravitation diffar ganska ordentligt. Känns lite som att universum retas typ. TVÅL SKA FÖR FAN INTE KUNNA STÅ SÅDÄR..

Idag har variit en toppenskitbra dag på jobbet, för jag har inte bara fått göra roliga installationer, utan dessutom fått köra bil! Och så har min axel pajat, så det blev ganska lagom med lite nålar och lite generell akutbehandling av min kära mor. Nu kan jag nästan ta på mig tröjan smärtfritt.

Imorgon blir det mitt rent tekniskt tredje, men i mina ögon andra julbord för i år. Målet är torken till trettondaghelgen

Boliboli!

Dagens låt på Spotify: Disturbed – Land Of Confusion
_______________________________________________________________

Tisdag


 

Typisk tisdag. Jag vet att det är måndag, men har trots ett par påminnelser fått för mig att det är tisdag.

 

Jag har haft en helt smärtfri dag idag och det är totalskönt att slippa allt stressande med körkort hit och dit.. Men vad ska jag göra istället? Inte köra bil i alla fall.. Det blev Dexter, stekt kyckling och internet. Och så har jag satt upp en till julstjärna.

 

Undrar om man går sönder av för lite fysiskt socialt umgänge.

 

Dagens låt på Spotify: Tomas Ledin – Knivhuggarrock
_______________________________________________________________

Radio-otjänst



Well hello there.

Första bilturen igår. Snökörning på landsväg i mörker is the shit. Känns som att det kan bli ett par svängar på bogösundsvägen i vinter om jag får möjlighet.

Ikväll kraschade emellertid mitt välbefinnande när jag fick ett ohärligt samtal från dolt nummer. Det var radiotjänst. Fy helvete vad inte roligt det måste vara att sitta och ringa runt till sura svenskar och förstöra deras söndagkvällar genom att säga "Tjingeling, vi har hört att du inte har betalat en massa pengar för tvkanaler du inte tittar så mycket på, så här får du en faktura på två lax"

"Tack för den, televerket"

Dagens låt på Spotify: Raubtier – Lennart

_______________________________________________________________

Är du vaken Lars?


 

Oj, fredag redan. Härligt!

 

Det har inte varit någon direkt brist på underhållning på jobbet idag, då kreationismen, direktöversättningarna och världsåskådningarna har flödat fritt under fönstermonteringen. Neyz.

 

Imorgon ska jag på japanskt julbord.. om man nu får kalla det julbord när det varken finns köttbullar, prinskorv, lax eller såna där svenska grejer. Nästan så jag håller med Herr Åkesson på just den punkten.. Fast nä.

 

Jag har inget mot japansk mat, men varför luras och kalla det för något det inte är?

 

Samma dubbelmoral gäller i mina ögon för dagisfröknar som vill kallas fritidspedagoger, städare som vill kallas lokalskötare, busschaufförer som jag ger blanka fan i vad de vill kallas för. De borde bara skjutas på fläcken.


_______________________________________________________________

Julkalender


 

Aa, nu ere nedräkning3000 till den stora juldagen. Julafton alltså, juldagen ger jag blanka fan i.

 

Som ni vet så har jag tagit mitt körkort, men har fortfarande inte fått chansen att köra själv. På gränsen till att jag drar ut och snor en bil från första bästa barnfamilj. Ytterst tillfälligt då.

 

Har under senaste dagarna kommit på en överjävlig mängd vettiga småsaker att klura över, som till exempel det faktum att pantautomaten på Ica slår personalen på hemköp i trevlighet, att Ica skoningslöst utesluter de där söta rund-aktiga pepparkakorna till förmån för ful-skit-hjärtan. Vem vill ha pepparkakshjärtan när man kan sitta och knapra knopparna av de fulländade pepparkaks..ja.. vad det nu är för nåt.

 

Den här julen ska bli en riktig jul. Jag bunkrar upp med både must, pepparkakor och förmodligen glögg inom kort. WHO'S WITH ME!?

 

Dagens låt på Spotify: Ronan Keating – Fairy Tale Of New York
_______________________________________________________________

RSS 2.0