Random entertainment


Orup - Magaluf

På grund av random lathet så orkar jag inte uppdatera mer från resan.. bilderna kommer någon gång i framtiden, tills dess blir det till att kolla på videos :)
_______________________________________________________________

Ryssland, Dag 5



Tunnelbanestationen med kristallkrona

Ryssland var det ja. "Idag" var forsta dagen med hemlangtan. Botemedlet - vodka och ol..fast det var inte forran pa kvallen forstas.
Planen var ursprungligen att ga upp astidigt for att hinna till ett museum och en o innan Karina skulle till skolan, men sa blev det inte. Karina akte inte ens till skolan - det blev uppskjutet till fredag.

Hursomhelst, runt fyratiden sa drog vi hemifran och motte tva av Karinas vanner. Dom var med pa batresan, men jag har en kansla av att dom kommer ihag mig battre an jag kommer ihag dem.. mihi.
Vi satte oss i alla fall pa en pizzeria och socialiserade (de socialiserade, jag forsokte lyssna) och sen gled vi vidare till stallet med "caramel beer" och brande rysspengar. Sen hande inte sa mycket intressant, forutom att jag blivit stolt agare av en T-shirt med ryskt tryck!


In other news: Michael Jackson is dead

_______________________________________________________________

Ryssland, Dag 4



Aurora - Ze Ryska Krigskepp

Dag 4, the day of much turisting. Vi var sena ut pa stan, och egentligen var tanken att vi skulle hinna med bade on "Krohnstat" och turist-cruise i kanalerna, men det bidde bara kanalsegling.
Var bat gled runt i en dryg timme (tror jag) och det var standigt en rysk guide som stog inne i baten och pladdrade i microfonen. Pa ryska.
Jag tog en massa bilder, men min telefon verkar ha lite svart for det har med motljus, sa halften ar inte mycket att ha. Tankte dock gora nagot slags album nar jag kommer hem och publicera har pa bloggen.

Hur som haver, efter batresan sa kom vi fram till att vi (eller i alla fall Karina) var sugen pa "caramel beer". Jag var ju saklart forhollandevis nyfiken pa vad detta kunde vara, sa vi rushade fram i folkruset i ungefar 20 minuter innan vi kom fram till innestallet SPB. De hade bara konstiga drinkar med typ sirap och annat jox. Jag ville ha en Tequila Sunrise for att skolja ner piss-olen, men det fanns ingen apelsinjuice, sa jag chansade och tog en likadan drink som killen innan mig. It was win.

Sen kom vi hem igen och sag pa alien versus predator och at svamp och kyckling.

_______________________________________________________________

Ryssland, Dag 3



St. Petersburg-Palatset

Idag, eller snarare igar var karina och jag pa det valkanda St Petersburgpalatset. Tydligen nan slags kopia av ett palats som finns i Frankrike, men Karina sa att ryssarnas version var finare. No suprise there.

Hur som haver, dagen borjade ju inte vid palatset utan i lagenheten. Karina var i skolan i ett par timmar och jag var saledes tvungen att fordriva tiden pa annat satt. Jag satt vid datorn.
Nar Karina kom tillbaks (med en van som inte kunde engelska) sa bestamde vi oss for att ga ut i det (aterigen) fina vadret. Vi kom en bit, sen skulle vi springa till "bussen" och vips sa var karinas van borta. Hon skulle tydligen hem.

Vi satt pa bussen i en dryg halvtimme och man slutar aldrig forondras over skicket pa bilar, hus och manniskor i den har staden. Klasskillnaderna ar enorma.
Val framme vid palatset sa var vi oandligt torstiga, sa det blev till att kopa en ol och satta sig i solen. Oslagbart.

Hemresan var inte sarskilt givande. Kvallen slutade med kyckling, bulgarisk soppa och ryskdubbad Matrix-film

_______________________________________________________________

Ryssland, Dag 2



Karina och Sverki Skelogd

Vaknade efter 6 timmar i den stenharda soff-sangen. Vagade inte vara forst med att ga upp, sa jag lag kvar i sangen och vantade pa battre tider.

Efter ett par timmar trottnade jag emellertid och gick ut. Jag och Karina styrde upp lite frukost och sen gav vi oss ut pa stan dar hon kopte en rysk-engelsk parlor och jag fick satta mig in i lokaltrafiken lite mer. Ryssarna har aaaascoolt tunnelbanesystem - en station hade till och med (enorma) kristallkronor i taket.

Vi akte in till centrala Sankt Petersburg och gled runt lite i solen, kopte en enorm macka pa den ryska motsvarigheten till SubWay och sag ut mot vattnet. Darefter begav vi oss mot en enorm kyrka och ett torn (osaker pa namnet), men det var trevligt.

Nar vi gick forbi en souvernir-butik sa kunde jag inte motsta frestelsen att kopa mig en rysk palsmossa trots den patrangande hettan. Den var najs.

Hemma hos Karina igen sa sag vi pa ryskdubbad amerikansk storfilm med engelsk undertext och at tarta. Sen blev det middag, mer film och sovdags.
_______________________________________________________________

Ryssland, Dag 1


Som alla vet sa har jag nyligen akt till Ryssland. Istallet for att beratta for alla i detalj vad jag har gjort sa skriver jag det har istallet. =)

Det borjade pa arlanda med koer och pengavaxling och ett vantrum fullt med kineser. 18:40 hoppade jag pa planet och spanade ut genom fonstret i en och en halv timme. Sen var det byte till buss for att komma till granskontrollen dar jag fick veta att jag tydligen skulle ha fyllt i nat immigrationspapper. Det hade jag inte gjort, sa jag fick ga runt och fraga en massa ryssar om de hade penna.

Kom igenom sparren efter mycket om och men, plockade vaskan och hittade Karina tillsammans med hennes pappa Ata en minut senare. Vi gled vidare ut mot parkeringen som var full av mercedes och bmw och en rysk liten rod bil fran sovjet-tiden. Den skulle vi aka med.

Vi kom 500 meter, sen bidde det motorstopp. Jag och Karina tog bussen. Tva bussar om man ska vara exakt.
Sen kom vi fram till vad som utifran sag ut som ett slumomrade med stalldoft, men nar vi kommit in genom karinas dorr sa blev jag genast forvanad. Extremt fin lagenhet =)

Sen blev det mat och socialiserande med Karinas icke-engelsktalande foraldrar foljt av dusch och sovande pa en soffa utan stoppning.
_______________________________________________________________

FÖR JAG HAR TAGIT STUDEENTEN!!


student

Awesome is awesome. Ingen mera skola.. och ingen mera alkohol på ett tag ^^

_______________________________________________________________

RSS 2.0