Söndag



Woop woop. Bio med Bästdrian igår - vi såg Hangover part II. Helt okej, men sanslöst flippad film. Olyckligtvis hade vi förvärmt med ett par järn, så större delen av filmen satt jag och fokuserade på att "Nej, du behöver inte gå på toaletten". Känns lite som fel grej att pyssla med när man sitter på bio, men det kan ju inte alltid gå som man har tänkt sig - eller hur?

Dessutom vägrar jag vara den där jobbiga, ickeplanerande muppen som ska tränga sig förbi alla i raden på biografen, gå 'the walk of shame' till dörren och kvadda upplevelsen för 100 filmälskare, bara för att han/hon behöver tömma blåsan. That's just not how I roll.

Dagens låttips på Spotify: Elton John – Healing Hands
_______________________________________________________________

Limitless



Jag har under en period tänkt att jag kan ge ganska bra omdömen till filmer och serier, så här kommer mitt första försök att sätta det i text.

Jag var i förra veckan och såg filmen Limitless med Bradley Cooper och Robert de Niro i huvudrollerna på bio. Filmen är i mina ögon ett mästerverk i flera avseenden, då den ger ett för mig helt nytt, trovärdigt perspektiv på hur man kan utnyttja hjärnans kapacitet. Därutöver är den filmaturgiskt genial, därför att känslor och intryck visualiseras i klartext på ett revolutionerande sätt.

Filmen handlar i grunden om en författare (Bradley Cooper) som saknar inspiration. Sagda författare lever i ekonomisk misär och blir i början av filmen dumpad av sin till synes perfekta flickvän (Abbie Cornish). Detta gör inte situationen bättre för huvudskådisen Bradley Cooper, men som av en slump stöter han på sin före detta frus bror som berättar att han kan hjälpa Bradley med inspirationsproblemen. Lösningen kommer i form av pillret NZT, som enligt exfruns bror ska vara 'FDA-approved' och kvalitetstestat så det förslår.

Bradley är till en början väldigt skeptisk till pillret, då exfruns bror har en historia som knarklangare, men beslutar sig till sist för att det knappast kan bli så mycket värre. I takt med att han börjar knapra dessa fantasitabletter så förändras hans liv drastiskt, då NZT har som huvudeffekt att boosta hjärnan till hundratals procent.

Bradley lär sig snabbt hantera sin nyfunna extrem-intelligens och blir snabbt stormrik, men med extrema konsekvenser som leder honom in i konflikter med såväl New Yorks maffia som den lokala polisen och landets största aktiemäklarfirma.

Kort sagt är Limitless en actionspäckad actionthriller i högt tempo med strålande skådespelare och ett fantastiskt nytänkande koncept.

Betyg 4/5 Kjolar


Also, dagens låttips på Spotify: Joey Tempest – A Place To Call Home
_______________________________________________________________

Mano mono mino



Hei.

Starkstedt är tillbaks. I helgen var jag och Felix ute på mans-vandring till Wira bruk. Platsen som stavas olika beroende på vem som har gjort skylten - smått irriterande.

I måndags var jag i Järfälla för att trixa och fixa lite med ena bössan. Bössan som fungerade när jag kom dit ligger nu i molekyler i två väskor och en påse - man skulle kunna säga att funktionalitetskurvan inte alltid ser ut som den bör efter en mek-kväll. Nåväl, det är snabbt åtgärdat.

Dagens låttips på Spotify: Tom Waits – Long Way Home
_______________________________________________________________

Jubileum



Skepp ohoj!

Ett år sen jag började på DNA - tiden går fort, säger folk. Jahopp, säger jag.

Ingen som helst inspiration idag, men bild och musik bjuder jag på!

Dagens låttips på Spotify: The Weepies – Gotta Have You
_______________________________________________________________

Korsstygn



Hej!

Om du känner att du har haft en dålig vecka så kanske jag kan muntra upp dig med min vecka.
Den här veckan har jag nämligen inte bara blivit besökt av radiotjänst och haft sönder köksfönstret, jag har dessutom lyckats klanta mig ganska rejält på jobbet, och således fått göra en akut-visit på plåsterhuset där jag fick 6 stygn i smalbenet. Nu blir det varken vandring eller airsoft i helgen.. Balle.

Kanske borde köpa lite trisslotter och hoppas att universum vill kompensera för min dåliga vecka - ett par miljoner på kontot  tackar man ju inte nej till..

That is all.

Dagens låttips på Spotify: Modest Mouse – Float On
_______________________________________________________________

Borgval



Söndag. Halvbakis - inget två ipren och ett kilo C-vitamin behöver tampas särskilt länge med.

Varför är städning ett sånt bök? Är man pörfektionistofil som jag, så städar man satan innan man håller en fest, men läxan jag aldrig verkar lära mig är att man behöver göra om samma procedur igen dagen efter. Fast med mer kleggborttagning.

Vissa tycker det är mer rättvist att alla som varit på festen ska städa. Det håller jag inte med om. Känns lite som att kolla lufttrycket i däcken när man har åkt buss. Någon annans problem.

Dagens låttips på Spotify: Infant Sorrow – Inside Of You
_______________________________________________________________

RSS 2.0