Source Code



Återigen har det släppts en actionspäckad sinnesvidgare från staterna, i klass med såväl Avatar som Inception.

Source Code handlar om en värld, i vilken en framstående neuro-doktor har hittat ett sätt att utnyttja och ta vara på den elektromagnetiska energi som utsöndras från en människas hjärna under dess sista levande ögonblick, och därefter använda denna för att återskapa världen, åtta minuter innan det att personen avlider.

Namnet till denna mystiska återskapandeprocess är Source Code, och i filmen används Jake Gyllenhaal som försökskanin för att försöka utdröna vem eller vilka som ligger bakom en omfattande tågexplosion, i huvudsyfte att avvärja en misstänkt kommande attack från samma gärningsman. Jake kastas gång på gång in i sinnet hos ett av offren i tågolyckan, åtta minuter innan det smäller för att identifiera gärningsmannen/männen och givetvis hantera dennes resesällskap.

Miljön skiftar snabbt och kraftigt mellan den 'verklighet' där Jake kommunicerar med befälhavaren för Source Code, och den återskapade verkligheten för tågresenärerna. Filmen håller ett stadigt ökande tempo med fler och fler trådar att följa och Jake kämpar desperat för att på något sätt kunna avvärja katastrofen.

Rent konceptuellt så påminner Source Code om Deja Vu med Denzel Washington från 2006, då även den handlar om att lösa brott som redan inträffat genom realtidsövervakning, men där slutar alla likheter.

Filmen kan kanske till en början tyckas förutsägbar, men ökar rasande snabbt i komplexitet, med allt fler invävda trådar och fantastiska vändningar. Rekommenderas starkt

Betyg: 4/5 Kjolar

Dagens låttips på Spotify: Cornelis Vreeswijk – Sommarkort
_______________________________________________________________

Söndag


Aron Modig, Ordf. KDU (bild från DN.se)

KDU har framfört ett förslag, eller som det uttrycks - ett krav - på språktest för nysvenskar. Detta om något tycker jag personligen är ett ypperligt sätt att minska barriärerna mellan samhällsgrupper och skapa en bättre känsla av gemenskap, i form av ett gemensamt språk.

Givetvis har däremot Sverigedemokraternas ungdomsförbund fått nys om idén och hyllar den. Med sveriges politik och media som den är så medför detta en omedelbar anti-reaktion från andra partier som är livrädda för att associeras med SDs politikiska åsikter. Är detta vad vår invandringspolitik har förvandlats till? Ett tabu-ämne, där varje ny lösning eller idé möts med fientlighet, bara för att vi har ETT främlingsfientligt parti i riksdagen?

Det faktum att SD överhuvudtaget fick så många röster att de kom in i riksdagen tycker jag känns som en ganska tydlig fingervisning på att många svenskar är antingen misinformerade, eller helt enkelt missnöjda med Sveriges invandringspolitik, för let's face it - folk röstar inte på SD för att våra pensionärer ska få det bättre. Det överlåter vi till riktiga politiker. Något måste göras, och vi kan inte rasist-stämpla alla vettiga politiker som åtar sig uppgiften.

Källa: DN.se

Dagens låttips på Spotify: Cosmo Jarvis – Gay Pirates - Radio Edit

_______________________________________________________________

Lördag



När jag spiller kaffe så gör jag det ordentligt. Började dagen idag med en tur till tvättstugan. Strax innan det var dags att köra in grejerna i tumlare och torkskåp så tänkte jag att "jag hinner nog med lite frukost". Det resulterade i kaffe - inte bara på golvet, utan även på spisen, i städskåpet, på bänkskivan, på kylen, på fönstret, på väggen, över dörren och i vardagsrummet.

Kort sagt så hann jag inte äta frukost innan det var dags att gå ner till tvättstugan igen.

I övrigt måste jag säga att det börjar bli lite väl enformigt att spendera dagarna i soffan nu. Jag vill ut på äventyr. Jävla aidshals.

Dagens låttips på Spotify: Patrik Isaksson – Mitt Stockholm
_______________________________________________________________

Onsdag



En vecka i skogen, fylld av fysiska och mentala utmaningar, långa skogsmarscher med krav på ständig vaksamhet mot eventuella fientliga trupper. Just den här bilden togs när några ur NAF 6th Airborne (inklusive jag själv) skulle vakta vägspärren in mot vår mainbase.

Av någon anledning har jag, liksom många krigare andra drabbats av en rejäl setback efter hemkomsten dock, då jag varit sängliggande sen måndag eftermiddag. Grattis i en påse.

Dagens låttips på Spotify: The Temper Trap – Sweet Disposition
_______________________________________________________________

RSS 2.0