Skit. Inspiration



När jag mår som sämst känns orden som bäst. Ensamhet och frustration blir en potent coctail för mental självhjälps och självstjälps-poesi. Använder orden för att analysera mig själv, vränger orden för att definiera mig själv.

Kvällens mål: Glöm ensamheten, ge utlopp för frustration, fokusera på ingenting
Delmål: Cykla vilse, trampa hårt, trampa långt. Check.

Varför är det så svårt att hitta sig själv? Hur ska jag kunna veta vem jag är? En produkt av samhället, fostrad av familj, av skola och arbete och socialt umgänge - men när det är borta då? Vem är man då?

Är det vanligt att må helfel för att småsaker i rutinen bryts? Det känns inte så, men om andra är lika bra på att gömma sina mentala svulster som jag så kanske jag ska släppa det? Det  är så svårt när man inte vet vad som är varningstecken och vad som bara är internetgenerationens hypokondriska levnadssätt.

Varannan unge idag har ADHD, dyslexi eller liknande problem. Det är väl för h*e bara att sitta still och läsa en bok? Jag vill inte ha någonbokstavskombination - hur löser man det..


Dagens låttips på Spotify: Eddie Vedder – Society
_______________________________________________________________

Chronicle



Jag har idag sett filmen Chronicle, en (i stil med Cloverfield och Blair Witch Project) POV-filmad sci-fi-thriller som utspelar sig i en fullt normal värld, med undantag för det som drabbar våra huvudpersoner.

Genom filmen följer vi Andrew (spelas av Dane DeHaan), en high school-kille utan några vänner, som istället spenderar dagarna med att dokumentera sitt liv med videokamera. Andrews livssituation är kaotisk, hans mamma är svårt sjuk, hans pappa är våldsam och i skolan utsätts han ständigt för mobbning.

Efter viss påtryckning från kusinen Matt (spelas av Alex Russel) följer Andrew med på en rave-fest där de träffar skolkamraten Steve (spelas av Michael B. Jordan) och man skulle kunna säga att det är här som filmen börjar på riktigt.

De tre huvudpersonerna avviker från festen och  hittar ett djupt, grottlikt hål i marken på en äng en bit ifrån festen, där de tar sig ner och stöter på något övernaturligt varefter deras liv förändras totalt. De tre upptäcker efter mötet att de fått förmågan telekinesi (förmågan att  förflytta föremål utan att vidröra dem).

Till en början är det med ren lekfullhet de testar sina gränser och experimenterar med att bygga lego eller "kasta macka" utan att använda händerna, men vartefter deras motorik och styrka växer så vidgas också möjligheterna och  blir det svårare att svårare för huvudpersonerna att behålla kontrollen över vad som händer.

Det blir en fartfylld resa med oändliga möjligheter i högt tempo som är fantastiskt spännande. Jag rekommenderar den här filmen starkt!

Betyg: 4/5 Kjolar

Dagens låttips på Spotify: Live – Lightning Crashes

_______________________________________________________________

Onsdag



Vänner!

Tack för visad uppskattning till mitt bloggande - ärligt talat så är det mest avsaknaden av feedback som gjort att inläggen slutat komma. Sen vet ni hur det är - man glider in i nya mönster och sen är det bortglömt. Ska ge det här ett ärligt försök (igen)!

Som ni vet så håller jag på med hobbyn airsoft. Jag beställde nyligen hem ett paket från tjingtjongland med delar och ovan ser ni resultatet. Kort sagt så funkade inte grejerna riktigt och nu har jag blivit så illa tvungen att göra en till beställning. Lite småsurt sådär - efter två timmars svärande, skruvande och lödande men vad gör man inte för sin förbannade älskade hobby.

In other news - det är vår! Har kunnat arbeta (mestadels) iklädd endast T-shirt idag, så snart är det inte långt kvar till arbete i shorts och skrubbsår på knäna! Woopidoo

Nu ska jag gå och lira skönmusik på guran och (högst eventuellt) städa lägenheten. Hur kan det bli så stökigt på så kort tid?

Puss

P.S. Ni trodde väl inte att jag skulle avsluta utan en dagens låt va? För dom lyssnar ni väl på va? Mmmh, tänkte väl det. Here goes;

Dagens låttips på Spotify: Joshua James – The New Love Song
_______________________________________________________________

RSS 2.0