Fel på systemet




Lågkonjunktur. Hela Sverige sviktar, men systembolaget som till skillnad från resten av världen har ökat sin försäljning bestämmer sig såklart för att höja priserna lite grann. Verkar ju rimligt, eller hur?
Jag tänker inte ge mig in på diskussionen om hur retarderat det är att överhuvudtaget ha ett statligt monopol på alkoholförsäljning, men i brist på annat gnäll-material för dagen så får prishöjningen vara dagens topic.
Annat kul som har hänt är att nåt miffo sökte spänning genom att köra förbi ett rullande tåg.. framför tåget.
Genomtänkt. Världen är som vanligt idag.

I övrigt måste jag säga att jag har varit ganska harmonisk idag, trots att The prince of darkness (min chef(som är kvinna)) har betett sig inkonsekvent ondskefullt, tills hon piggades upp av ett par godisbitar, som vilken treåring som helst. Vädret är fint, solen är solig och vinden är blåsig. Fick inviga solglasögonen här hemma för en gångs skull imorse.

Källor: E24 och Aftonbladet

Dagens låt på Spotify: Jeff Buckley - Hallelujah
_______________________________________________________________

Ologisk lycka


Helgen har varit hård och skoningslös. Plånboken är effektivt uttömd tack vare halvlyckad bowling, random fylle-köp och en omänskligt lång taxiresa. Har haft en massa sjukt bra grejer som jag tänkte skriva om men jag har varit full, bakis eller helt enkelt upptagen med annat.. men oroa er inte, jag har något att gnälla på.

Ämnet för dagen är hursomhelst ologisk lycka.. jag har drabbats av den. Tror att det har med våren att göra, men det är inte soligt på riktigt, så där brister det lite halvt. Kan ha något att göra med mina resplaner för helgen också, men mer om dom senare. Idag är det måndag och alla har såklart fått en timmes mindre sömn inatt. Den mentala påfrestning som tidsomställningen åstadkommer brukar ju tyvärr innebära att man somnar ÄNNU senare, i alla fall så många av oss har väl tappat mer än så.

Gnäll: Parlamentet igår. Var det någon mer som såg det? Jag var seg som ett jävla djur hela dagen igår, eftersom jag missat sömnen under natten, men när jag gick ner och skulle äta middag så var programmet på. Inte nog med att dom har bytt programledare till nåt skäggigt miffo, dessutom drog dom in två blonda "komiker" i programmet som skulle vara roliga. Okej att man försöker dra in nya människor i programmet, men när det är två amatörsmässiga jävla 25+are som är så nervösa att dom sitter och SKRIKER och överspelar sina "roller" under halva programmet så ville jag bara kasta gaffeln genom TVn...då har dom inte riktigt tänkt klart. Efter halva programmet började dock de riktiga männen i programmet prata och räddade situationen (så gott det gick).

Igårkväll var första kvällen jag önskade att jag satt i publiken och att de hade haft ANTI-röster. Jag HATADE komikerna igår.

Dagens låt på Spotify: Andrea Bocelli - Time To Say Goodbye
_______________________________________________________________

Partydagen


Idag kommer jag visst inte undan. Vaknade för en halvtimme sen och jag bör göra mig i ordning för grejer.. Blir bowling och nån slags fest ikväll.. Om jag gör bort mig så hoppas jag att jag gör det stilfullt.. om man nu kan göra det stilfullt

Såg Watchmen igårkväll med Axel. Den här gången kom vi inte in försent :D
Filmen ägde btw.
Framförallt snopp-mannen xD

Jag kommer inte ihåg vad dagens låt på Spotify är, så håll till godo med denna: (som förstås äger) Skid Row - 18 and Life
_______________________________________________________________

Äntligen!



Bild från DN.se

Ja, Sveriges järnvägar är väl inte direkt det mest populära transportmedlet hos oss vanliga människor, på grund av sjuka priser och förseningar som är snarare regel än undantag.
Det finns åtskilliga kända människor som har totalsågat SJs tågmonopol - och med all rätt! När man går in på SJs eller CSNs hemsida så får man ständigt nya löften om att priserna ska sänkas, att tågen ska bli snabbare och så vidare men icke.

Enligt DN (en vettig nyhetskanal) så har nu ett norskt företag förhoppningar om att få sätta sina tåg på de svenska järnvägarna och på den delen komma med lite välbehövlig konkurrens gentemot det totalpuckade tågmonopolet.

Det är inte ofta jag säger det här, så ta vara på ögonblicket! - Tack, Norge!
_______________________________________________________________

Suprise suprise..



Bild från Aftonbladet

Nämen va, är inte 13åringen pappan? :O
Herregud vad förvånade alla måste ha blivit. Är det bara jag som har för mig att det har funnits massor med intervjuer och grejer av dessa missanpassade britter som helt klart säger att bruden i fråga låg med andra killar?

Personligen hajar jag inte vad det är för sjuka fantasier som den här kvinnan försöker leva ut när hon på fullt allvar ligger med 13åringar. Visst, det finns misslyckade vuxna människor som söker sig till yngre (min teori är att dessa människor har problem med självförtroendet och självrespekten och därför söker sig till yngre för att automatiskt framstå som bättre och lite mer exklusiva), men när sjunker genom golvet och ligger med en 13åring som fortfarande tycker att bajs är roligt och har lika mycket basröst som Amy Diamond så börjar man ju undra..

Dagens låt på Spotify: Elton John - Can You Feel The Love Tonight (åtminstone tills vidare)

_______________________________________________________________

Spotify Censurerar




Herregud. Okej att radiokanaler ibland censurerar låtar som innehåller grova svordomar och liknande men kom igen! Jag som trogen Spotify-användare har idag börjat reagera på hur långt det har gått.
I låten A Little Piece of Heaven av Avenged Sevenfold är har de censurerat ordet "fucking", men lämnat "rips his heart out, right before his eyes". Hur genomtänkt är det på en skala?

Att dom dessutom ger sig på låten Teenage Dirtbag av Wheatus och censurerar hela frasen "he brings a gun to school" gör ju att man blir lite rädd. Att hela MTV-kulturen försöker göra världen till ett pinkhappysunshine-samhälle är väl en sak, men när man censurerar delar av låtar som inte på något sätt är provokativa så är det dags att reagera.

Fy skäms, Spotify!

_______________________________________________________________

Arg



Bild på en oskyldig router

Arg ja. Varför blir man egentligen arg på saker?
Det ganska vanligt att folk som typ slår i foten i en tröskel eller inte lyckas få igång en mobil blir skitsura på saken och bestämmer sig för att ta ut sin ilska på den. Jag själv blev till exempel skitsur på mina hörlurar när jag var på väg hem från gymmet, eftersom dom vägrade stanna i öronen.

Det är så jävla ogenomtänkt att man helt reflexmässigt slår till, rycker i eller på annat sätt försöker misshandla den stackars oskyldiga routern, de oskyldiga hörlurarna eller den fruktansvärt onda tröskeln som man blivit irriterad på. Det är ju för det första inte direkt tröskelns fel att man är osmidig nog att slå i tårna och för det andra blir det knappast bättre av att man har sönder grejerna.

Varför har inte människan, som ju är en förhållandevis välutvecklad ras, blivit av med den här reflexen än?
Jag har för övrigt fått mina studentgrejer.. bilder kommer någon gång.

Dagens låt på Spotify: Daughtry - It's Not Over
_______________________________________________________________

Bushu betrayed the law!!!!!




I brist på annat så åker det oändligt populära klippet från helgens festligheter och orsaken till min osannolika whiskeyröst upp här.

Klippet är ungefär tre sekunder långt, men omåttligt roligt om man är lite på lyset och känner att man vill bevisa sin manlighet genom att vråla i takt med Stallone.

P.S: Om allt går som det ska idag så kommer jag få mina studentgrejer om ett par timmar. Med tanke på den bristfälliga pålitligheten hos elevrådet så ska jag inte säga för mycket, men OM grejerna kommer så blir det mer meningslös läsning senare (:


_______________________________________________________________

Intermission



Den här helgen har varit fullkomligt bloggfri för min del, främst för att jag har haft fullt upp med att sitta på skype och säga "nej" åt alla andras kommentarer, men också för att jag har varit bakis och generellt helt överjävligt seg.

Nu är det dock måndag och allvaret börjar igen. Läkningen efter ifyllnaden på tatueringen verkar mer eller mindre fullbordad, så jag kommer kunna träna igen - skönt. Just nu sitter jag förstås i ett lärarlöst klassrum (som vanligt). Snacka om att motivationen för att stanna kvar i skolan har sjunkit ner till typ 0.

Utöver det så verkar världen fungera precis som vanligt. Folk gnäller i allmänhet på höga pensioner och bonusar, någon stackars liten jude har blivit misshandlad av nazister och en (i mina ögon) störtskön dansk har skämtat om bomber på en flygplats.

I brist på annat så går vi på dagens låt på Spotify: Hammerfall - Dark Wings, Dark Words
_______________________________________________________________

Fredagsfika - Det skiter jag i


Ja, om 20 minuter är det fredag, vanligtvis en av dom minst uppskattade skoldagarna eftersom jag har samhällskunskap. Mitt intresse i det ämnet har fallit ganska stenhårt pladask av någon anledning, troligen skoltröttheten som kommit över mig på sistone.

Mina nördiga vänner har lyckats övertala mig att totaldissa hela skol-skiten imorgon och istället sitta uppe och spela spel och Skype:a hela natten. Dessutom är vi alla så snåla att vi inte ens tänker dra ut på krogen imorgon som den ursprungliga planen var. Istället ska vi sitta hemma hos någon (ännu oklart vem) och sänka sjuttisen som blev över förra fredagen.

Får helt enkelt hoppas att ingen som är stolt över mig läser det här
_______________________________________________________________

Zombiemaster




Kommer ni ihåg nyckelpigan som jag skrev om i november? Den har återigen dykt upp på kontoret och jag undrar hur fan den gör det.. Nästan så man blir lite rädd för den.
Jag önskar att jag också kunde överleva i typ hundra år på ett tråkigt kontor utan mat, med cool utsikt.. eller nä.. det gör jag inte alls. :D

Ikväll är det biokväll med jobbet - totalnajs. Har hört att filmen (män som hatar kvinnor) ska vara lika bra som den är brutal. Ska se om jag kan komma på något spännande debattämne för bloggen tills ikväll, annars får ni hålla till godo med -

Dagens låt på spotify R.E.M - The end of the world (as we know it)

_______________________________________________________________

Årets goda gärning


Årets goda gärning är planerad. Fick ett papper i brevlådan nyligen om någon slags klädinsamling till svältande (och tydligen nakna) barn i polen som ville ha kläder och skor och skit. Jag har således rensat ur garderoben och dragit fram alla kläder jag kunnat hitta. På torsdag åker skiten ut i en plastpåse. Totalt jävla över-awesome när man kan bli av med gammalt skrutt, samtidigt som man gör de svältande, nakna små barnen i Polen överlyckliga.

Undrar om ungarna i polen uppskattar PEAK-tröjor lika mycket som svenska barn..

Anyhow, dagens låt på Spotify: Nerve - Soilwork
_______________________________________________________________

Och DÄR rök våra chanser i eurovision...



Foto från Aftonbladet.se

För omväxlings skull så bestämde jag mig för att se på melodifestivalen (final och grejer, fråga inte). Nu har jag med andra ord slösat drygt två timmar på att lyssna på ett flertal förhållandevis bra låtar och ännu fler (i mina ögon) dåliga låtar. Jag är inget stort fan av att vara anti mainstream, men herregud sverige.

Det fanns ett flertal bidrag som stack ut, antingen i stil eller i skills, men i det avgörande ögonblicket så var det nån blekblonderad medelålderskvinna vid namn Malena Ernman som sjunger någon slags operapop som tog hem priset.

Fy skäms, Sverige!
_______________________________________________________________

Rajraj och ärrbildning


Gårdagskvällen var förhållandevis lyckad. Mycket dricka, mycket av den sedvanliga slumpmässigheten och ändlösa samtal om livsviktiga saker som storlekar på båtmotorer och så vidare. Motorsnacket var det förvisso mest marcus som stod för, men ändå!

Vad jag inte väntade mig var att jag skulle få ett skärsår på näsan av att försöka öppna en ölflaska, men saker och ting går visst inte alltid som man har tänkt sig. Framförallt inte när lägenhetsinnehavaren saknar kapsylöppnare.

Nu kommer jag snart behöva sätta igång och städa tre fjärdedelar av huset, så jag behöver lite tagga till-musik. Förslag?
_______________________________________________________________

Nygaddad


Min lille vargparvel har blivit ifylld. Dagen har i övrigt har bestått i film-regisserande och partyplanerande, ty ikväll ska det drickas. Dels för att döva smärtan, dels för att höja välbefinnandet och dels för att det är så jävla kul i allmänhet att sitta och bli redlös helt utan anledning. En slags oprovocerad kupp mot våra egna stackars smål levrar. Mums

Jag är för övrigt glad, så jag gnäller inte så mycket.


Ifylld

Dagens album på Spotify: Brother Bear Original Soundtrack (English Version)

_______________________________________________________________

Powerboost


Träning träning träning och skoltrötthet. Tar eländet aldrig slut kan man undra, men det gör det :D
Nu är det inte alls långt kvar till sista skoldagen och jag börjar känna mig färdig med deffandet. Månaden ut och sen får det vara nog.
Dagen idag har varit 100% okonstruktiv och jag har på något sätt lyckats spendera de sju timmar jag varit i skolan på att spela onlinespel och göra spelningslistor i spotify. Det jag kan vara stolt över är väl träningspasset som idag gick bra för en gångs skull. Kolhydratladdningar for the win!

Jag undrar hur många procent av styrkan som sitter i huvudet.. vore kul om någon som har skruvat isär en hjärna kunde ge mig en exakt siffra på det.

Tyvärr har jag inget konkret att gnälla på idag, så ni får hålla till godo med detta. PUSS

Dagens låt på spotify: The Verve - Bitter Sweet Symphony
_______________________________________________________________

Safety Dance



Men Without Hats - Safety Dance

Låten har ingenting med någonting att göra, men den är så överjävligt bra att jag kommer ha lyssnat sönder den innan dagen är slut. Enjoy

_______________________________________________________________

Twilight


twilight

Twilight, filmen som har gett skönhet ett nytt ansikte. Visst kommer det ständigt nya filmer som är sjukt bra, men med den här så har filmindustrin verkligen lyckats. Här är det inte brunbrända, uppumpade blondiner eller collegesnubbar med sexpack och spikfrisyr som styr skönhetsidealet.

Skönheten i Twilight är mer genomtänkt, mer fokuserad och dom har till och med lyckats göra de ansträngda konversationerna mellan personer underbara och njutningsfulla. Att dom dessutom har lyckats sätta en mer logisk förklaring till varför vampyrer inte vistas i solljus måste jag säga gjorde mig överlycklig, because let's be honest: hur logiskt verkar det att vampyrer skulle smälta/brinna upp/frätas sönder av att råka vistas i solen.
_______________________________________________________________

Nya messenger




Nya msn. Jag har inte hört många glada ord kring denna uppdatering, trots att den har funnits ute ett tag. Jag tolkar nya msn messenger som en personlig förolämpning.

Ni vet canariefåglar? Såna där små grejer som sitter i burar. I handböckerna brukar det stå att man ska flytta runt på pinnar, bollar och leksaker en gång varannan vecka för att det gör fåglarna glada. Har msn tänkt på samma sätt när dom gjort sin uppdatering? Dom verkar tro att vi uppskattar den idiotiska förändringen där alla platser är utbytta och effektiviteten på chattandet har drabbats hårt. Vad är det för fel på att bara göra en uppdatering som folk förstår och uppskattar?

Annat intressant som har hänt idag:
  • Jag drog igång larmet på jobbet
  • Jag glömde ta med mig lunch och kort för att kunna köpa mat på jobbet
  • Jag glömde ta med mig extra snus och kort för att köpa nytt på jobbet
  • Jag har fått en ny jobbdator, som dessvärre inte känns så väldigt mycket bättre än den förra.. dock större och snyggare

_______________________________________________________________

Making an Entrance



Shinedown - Second Chance
(Video Unrelated)


Lördag. Biodagen. Träffa högstadiepolare för första gången på tre år - success. Vi bestämde oss för att se på den nya brad pitt-filmen, Benjamin Button. Innan bion så satt vi och spekulerade och gnällde i största allmänhet över hur fruktansvärt störande det är att dom har reklam i typ tio minuter efter att filmen ska börja. Vi kom således fram till att det inte var någon brådska och traskade in i salongen tio minuter efter starten.
Fail.
Salongen var fullsatt, lyset var släckt, filmen var igång. FUCK tänkte vi, eftersom vi skulle sitta på mittenraden och behöva gå förbi fjorton förstoppade medelålderskärringar som garanterat inte skulle ställa sig upp för att släppa förbi oss. Mycket riktigt, vi började gå upp mot våra platser, bad om ursäkt på vägen och trängde oss förbi. Då hände det som absolut inte fick hända - min mobil ringde. Misslyckandet var fulländat. Vi asgarvade.



_______________________________________________________________

Cyberfylla


cyberfylla

Det är jobbigt när man inser att man har tillräckligt med filmer och musik för att det ska räcka i ett år, men man vill inte se någon av dom man har, och dom få som man vill se igen finns inte att tillgå någonstans. Snacka om cyberfylle-komplex.

Dagens lilla notis:
Om du stänger av ljudet när det blir reklam på spotify så PAUSAS skiten. Stäng alltså inte av ljudet om du vill slippa reklamskiten

_______________________________________________________________

Bröstskrevklåda


Idétorka. Jag antar att det inte är så många andra som har klurat ut att man kan göra ett betydligt roligare ord av 'röstbrevlåda' genom att bara flytta lite, ta bort lite och lägga till lite bokstäver.

Det har jag i alla fall gjort.
_______________________________________________________________

Jävla bögkaffe


Dagens dos av underhållning på kontoret. Det har faktiskt hänt en hel del och ingenting på samma gång. Morgonen har bestått i enkla arbetsuppgifter följt av en positiv överaskning när jag för första gången började använda Spotify.

Därefter var det lunch och vi drabbades av det fullkomligt okarismatiska fenomenet Inger från ekonomiavdelningen. Fenomenet, kvinnan och legenden är känd för sina värdelösa one-liners av den anledningen att hon säger saker som någon annan redan har poängterat, typ en halv minut tidigare eller så. Lyckligtvis var hon den första som lämnade bordet.

Hur som haver, anledningen till rubriken var att vi andra bestämde oss för att ta en gemensam kaffepaus lagom efter lunchen och vi har ju på kontoret införskaffat en ny kaffemaskin.. en sån där lyxig espresso-grej med småpåsar som man stoppar i och sen kommer kaffet fram. En av påsarna hade beskrivningen "blommig och fyllig smak". Min reaktion var "Jävla bögkaffe" vilket ledde till ihålliga skrattsalvor från ett par kollegor.

Trevligt
_______________________________________________________________

What have i missed?


alperna-gänget

Alperna 09. Vilken resa!
En fartfylld vecka med underbart väder och oslagbar utsikt. Den dåliga grejen var väl det att jag har haft 0 tillgång till internet och tv. Att mitt snus tog slut efter tre dagar gjorde inte abstinensen lättare att hantera.

När planet landat (inatt klockan halv ett) så kollade jag såklart nyheterna. De var såklart fullspeckade med de vanliga positiva nyheterna; en svensk turist blev ihjälskjuten i sydamerika någonstans, det går åt helvete för Saab och lågkonjunkturen håller i sig.
Fler bilder kommer dyka upp på bilddagboken och facebook!

_______________________________________________________________

RSS 2.0